icona

Java Script ze stránky - www.jaknaweb.com

 

Zabijačka neboli domácí porážka, je zpracování masa a drobů z doma chovaných vepřů svépomocí, popřípadě za účasti řezníka. V minulosti byla na středoevropském venkově a v menších městech v zimním období pravidlem v téměř v každém domě, avšak dnes s ústupem drobného hospodářství a nižší ceně vepřového masa se stává již méně častou. Dnes se se zabijačkou můžeme setkat nejčastěji při pořádání jarmarků lidových řemesel, adventních trhů, masopustních zábav, folklorních festivalů nebo méně často jako součást firemních večírků či akcí. Tradičně se vepř poráží v předvánočním období, neboť zejména droby jsou velmi náchylné k rychlé zkáze.

Sergej On Únor - 4 - 2012

Kategorie videa

Fr. Lázně, Nezařazené

Podobná videa

  • No related posts found

Comments are closed.